Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πιλοτικές Μελέτες εξαγωγικών διαδικασιών BPA στα Ακτινίδια και τη Φέτα



Από το Νοέμβριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013 διεξήχθησαν οι πιλοτικές μελέτες BPA στα Ακτινίδια και στη Φέτα. Η πιο ολοκληρωμένη έκδοση των πιλοτικών αυτών μελετών είναι αυτή του Απριλίου του 2103. Και οι δύο αυτές μελέτες έγιναν αποκλειστικά από στελέχη της δημόσιας διοίκησης - έλληνες δημόσιους υπαλλήλους, με ιδία μέσα, γεγονός το οποίο καταγράφεται για πρώτη φορά στην ελληνική δημόσια διοίκηση.


Στη διεξαγωγή των μελετών αυτών συμμετείχαν κυρίως υπάλληλοι από τα τρία Υπουργεία : Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Οι πιλοτικές αυτές μελέτες έγιναν με την υποστήριξη της Ομάδας Δράσης της ΕΕ (TFGR) και της Τεχνικής Βοήθειας της UNECE, αλλά και με την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων και της επιστημονικής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Τα στελέχη της ομάδας BPA έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την αναζήτηση, τον εντοπισμό και την καταγραφή των εξαγωγικών διαδικασιών στην Ελλάδα, έχοντας ως απώτερο στόχο την διευκόλυνση τους προς όφελος των Ελλήνων εξαγωγέων, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την εθνική ανάπτυξη της χώρας.


Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο πιλοτικές μελέτες, είναι η Αγγλική.



Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ την πιλοτική μελέτη για τα Ακτινίδια και εδώ για τη Φέτα. 


WCO publishes global standards on e-commerce

On  10 July 2018 , the WCO published the  Framework of Standards on Cross-Border E-Commerce   as adopted at the end of June 2018 by th...