Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

5TH THESSALONIKI TAX FORUM


Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 5ο Thessaloniki Tax Forum τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013, στο ξενοδοχείο The MET με τίτλο: Η φορολογία ως παράγοντας εναρμόνισης επιχειρηματικών ευκαιριών και κοινωνικής υπευθυνότητας, στην τροχιά επανεκκίνησης της οικονομίας.

Το ετήσιο Thessaloniki Tax Forum είναι ένας θεσμός, που σε συνδυασμό με το Athens Tax Forum, σηματοδοτούν την κορύφωση της παρεμβατικής δράσης της φορολογικής επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στα φορολογικά δρώμενα της χώρας.
Ειδικά το 5ο κατά σειρά Forum με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ως κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας του Βορειοελλαδικού τόξου, αλλά και σημείο δημιουργίας επιχειρησιακής εξωστρέφειας λόγω ιστορίας και γεωγραφικής θέσης, παρουσιάζει πρόσθετο ενδιαφέρον.
Το Forum συμπίπτει με την ψήφιση σημαντικών φορολογικών νόμων στο πεδίο κωδικοποίησης βασικών και «κοινών» φορολογικών κανόνων. Ταυτόχρονα, ενόψει πιθανού σχεδιασμού περαιτέρω επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων σταθεροποίησης, με χαρακτήρα δραστικής φορολογικής παρέμβασης, προσφέρει ουσιαστική πλατφόρμα προβληματισμού αναφορικά με τις σημαντικές επιπτώσεις στις επιχειρηματικές προσδοκίες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Σύμφωνα με την πάγια τακτική οργάνωσης του Forum, επίκεντρο της θεματολογίας θα αποτελέσουν οι εφαρμοσμένες ή σχεδιαζόμενες φορολογικές πολιτικές, πάντα υπό το πρίσμα της αληθούς έννοιας και σκοπιμότητας της φορολογίας. Θα πραγματοποιηθεί επιλεκτική αναφορά σε σειρά κρίσιμων οικονομικών πτυχών και αναζητήσεων, που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επικαιρότητας και προβληματίζουν έντονα την επιχειρηματική καθημερινότητα.
Ταυτόχρονα, η διάρθρωση του προγράμματος με την επιλογή των κατάλληλων ομιλητών, θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει μία χαρτογράφηση της διατηρούμενης παθογένειας του φορολογικού μας συστήματος. Τελικός σκοπός αποτελεί το ισχυρό μήνυμα στην αρμόδια πολιτική ηγεσία, συνοδευόμενο από μίγμα αξιοποιήσιμων εισηγήσεων και προτάσεων, για σωστές και αποτελεσματικές φορολογικές πολιτικές, που ανταποκρίνονται στις σημερινές προκλήσεις.

WCO publishes global standards on e-commerce

On  10 July 2018 , the WCO published the  Framework of Standards on Cross-Border E-Commerce   as adopted at the end of June 2018 by th...