Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την εξωστρέφεια μεταξύ ΣΕΒ και Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων

Στις 29/10/2014 το γραφείο τύπου του ΣΕΒ ανακοίνωσε την πογραφή πρωτοκόλλου στρατηγικής συνεργασίας για την προώθηση της Εξωστρέφειας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ - σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Με στόχο τη βελτίωση των εξαγωγικών επιδόσεων και την αναβάθμιση της διεθνούς παρουσίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ο ΣΕΒ και η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών υπέγραψαν, σήμερα 29.10.2014, σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Παναγιώτης Μίχαλος, επιβεβαίωσαν τη σπουδαιότητα ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την προώθηση νέων προτύπων συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
http://www.sev.org.gr/online/viewNews.aspx?id=2542&mid=8&lang=gr#sthash.qdrSTgW4.dpuf

Η συγκεκριμένη συνεργασία του ΣΕΒ και του ΥΠΕΞ αφορά σε κοινές πρωτοβουλίες στήριξης των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, στους εξής κρίσιμους τομείς:
  • Αποτελεσματική πρόσβαση σε καθιερωμένους και νέους εξαγωγικούς προορισμούς: Με από κοινού επιλογή των κρίσιμων εξαγωγικών προορισμών, με συνεργασία μεταξύ διπλωματών και επιχειρήσεων, αλλά και με αποτελεσματικότερη προετοιμασία των εξαγωγικών επιχειρήσεων, μέσα από εργαστήρια μεταφοράς τεχνογνωσίας “how to do business”.
  • Σύγχρονο δίκτυο πληροφόρησης και ενημέρωσης: Αναβάθμιση της λειτουργίας των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ως Business Hubs για την παροχή ολοκληρωμένων στρατηγικών πληροφοριών -επί τόπου- στους εξαγωγικούς προορισμούς.
  • Αποτελεσματικότερος συντονισμός δράσεων: Ανταλλαγή πληροφοριών για την εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες-«στόχους» και συνέργειες προώθησης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων διεθνώς.
Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Μίχαλος τόνισε: «Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου αποδεικνύει την κοινή βούληση για συνέργειες, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές. Η συνεργασία μας με τον ΣΕΒ ήταν ήδη στενή, αλλά τώρα παίρνει μια πιο απτή μορφή και κατευθύνεται σε συγκεκριμένους στόχους. Το πρώτο βήμα είναι ο κοινός προσδιορισμός των αγορών στόχων. Εκτός από τις παραδοσιακές για εμάς αγορές, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας στη Λατινική Αμερική, την Ανατολική Ασία και την Υποσαχαρική Αφρική. Πρόκειται για νέες δυναμικές αγορές, στις οποίες υπάρχουν μεγάλα περιθώρια διείσδυσης ελληνικών προϊόντων. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και με άλλους θεσμικούς φορείς, όπως ο ΠΣΕ, ο ΣΕΒΕ κλπ για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο κ. Φέσσας ανέφερε ότι: «Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα έρθει από την αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο αναπτυξιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας σε μια οικονομία παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών, προϋποθέτει σχέδιο, κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να καταστήσουμε πιο αποδοτική τη δράση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Πιστεύουμε ότι η πολιτική βούληση -όπως εκφράστηκε σήμερα- μπορεί να αποτελέσει σημαντικό συντελεστή στην προσπάθεια αυτή».

 Πηγή: http://www.sev.org.gr/online/viewNews.aspx?id=2542&mid=8&lang=gr#sthash.qdrSTgW4.dpuf

WCO publishes global standards on e-commerce

On  10 July 2018 , the WCO published the  Framework of Standards on Cross-Border E-Commerce   as adopted at the end of June 2018 by th...