Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ανάπτυξη των εξαγωγών, με τη χρήση σύγχρονων διαδικτυακών εργαλείων. Εκδήλωση ΙCAP Group και ΣΕΒΕ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση της ICAP Group  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο  Εταιρειών Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), με τίτλο «Ανάπτυξη Εξαγωγών: Η  χρήση της τεχνολογίας μπορεί να κάνει τη διαφορά» στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης του Ομίλου της ICAP, να προσφέρει  ενημέρωση αιχμής και  υπηρεσίες  αξίας, στον επιχειρηματικό κόσμο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε , στις εγκαταστάσεις της ICAP Group στη Θεσσαλονίκη (Αγ. Γεωργίου 5, COSMOS Offices, περιοχή Mediterranean Cosmos) με τη συμμετοχή  στελεχών από επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.

Κατά την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε πρακτική παρουσίαση των σύγχρονων διαδικτυακών εργαλείων FindBiz, D&B GRS και Kompass, που υποστηρίζουν τη διερεύνηση νέων αγορών, ενώ με ζωντανά παραδείγματα και on-line πλοηγήσεις σε διεθνείς βάσεις δεδομένων, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τη χρηστικότητά και την επιχειρηματική τους αξία.

Σήμερα  που η απελευθέρωση των αγορών δημιουργεί νέες προοπτικές για διεθνείς συνεργασίες, η εξωστρέφεια γίνεται επιτακτική και η απόκτηση έγκυρης πληροφορίας έχει ιδιαίτερη αξία. Η ICAP Group πάνω από 50 χρόνια στηρίζει και ενημερώνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και έχει δημιουργήσει υπηρεσίες και προϊόντα που υποστηρίζουν τόσο την αποτελεσματική  αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων και προβλημάτων τους όσο και την ανάπτυξή τους σε νέες αγορές.

Ο Βασίλης Παπαχρήστος, Διευθυντής καταστήματος Β. Ελλάδας της ICAP Group δήλωσε: «Οι συνέργειες, όπως η παραπάνω με τον ΣΕΒΕ, συμβάλλουν στην άμεση και αποδοτική πληροφόρηση των στελεχών των επιχειρήσεων. Στόχος μας είναι να καλύψουμε την επιτακτική ανάγκη εξωστρεφών εταιρειών, για την ενδυνάμωση του εξαγωγικού τους προφίλ, παρέχοντας αποτελεσματικές και ταυτόχρονα κοστολογικά ορθές λύσεις».

Πηγή:http://www.ictplus.gr/default.asp?pid=30&rID=38818&ct=11&la=1http://www.ictplus.gr/default.asp?pid=30&rID=38818&ct=11&la=1

WCO publishes global standards on e-commerce

On  10 July 2018 , the WCO published the  Framework of Standards on Cross-Border E-Commerce   as adopted at the end of June 2018 by th...